11/7/16

Retirada! De victòries i derrotes


La primera vegada que vaig anar a un concert de Retirada! esperava escoltar cançons post punks amb veus del més clàssic heavy metal. Havia sentit parlar del duet format per bateria i guitarra, i havia escoltat algun tema del seu 'Inevitable' pel bandcamp.

Però no. El seu últim treball no va d'això. Victòria i Derrota va de cançons èpiques i rockeres amb tons frescos i vibrants. Cançó rere cançó aconsegueixen una intensitat a base de guitarra amb loop, bateria i veu que s'ha de viure en directe. Diria que la repetició de les vàries capes de melodies agudes puntejades amb la guitarra i ritmades amb la contundent bateria et porten a un viatge del que no vols tornar. Com més els escoltes, més t'enganxen.

Victòria i Derrota és aire. 




I des del meu primer concert a la resta que han anat venint no deixaré de destacar el tema 'Animales'  i que, el passat dissabte a la botiga del poblenou Ultralocal records, han descrit com «aquest és el nostre hit». En el directe d'aquest tema el públic només pot fixar tots els seus sentits en el final apoteòsic que aconsegueixen amb el loop que sona i les percussions del duet a la bateria que s'intensifiquen per mil·lèsimes de segon.

El seu últim treball i els seus directes són realment una victòria.

Retirada! toquen el 15 de juliol al  Maldaltura, festival gratuït que es celebra a Llessuí el proper cap de setmana.



0 comentarios:

Publicar un comentario