13/3/16

Triplet al Freedonia: Bear Beer, Kyunde i The Mentres

El cap de setmana prometia molts i bons concerts. El primer va ser divendres al Freedonia, associació cultural al barri del Raval amb sala de concerts renovada. Allà vaig arribar puntual a les 22h, convocat pels Bear Beer. La proposta consistia en un triplet musical, que es completava amb Kyunde i The Mentres. Va ser una nit molt divertida, en la qual -a més de fer unes birres i xerrar amb amigues i amics-, vaig descobrir grups d'estils diferents, amb el denominador comú de les ganes per fer cançons. La Laura dels Bear Beer ens ha passat aquesta minicrònica, des de l'escenari i des del públic. 

Comencem Bear Beer, a les 22.05 puntuals. Guitarra i veu a l'estil grunge, tocs mediterranis de teclat, amb baix i bateria marcant ritmes de hobbits, muntanyes, arces i radicals. Tenim la sensació d'acceleració (un dels nostres punts febles), però ens ho passem bé. El públic s'acosta, balla i ens anima. Ha sigut ràpid, curt, però intens. 



Pugen els Kyunde i des del públic sentim «me kyunde». Una banda formada per gallegs i catalans, que s'estrena mundialment amb una mescla de funky rock psicodèlic. Es nota que s'ho passen bé a l'escenari i diríem que la seva proposta és original. Sí, me kyunde kyunde. Diuen que el seu punt feble són les veus. Tot es pot millorar. Els últims temes amb col·laboracions de trompeta, teclats i veu tanquen el seu concert amb un intens caos ordenat. 



Per últim, The Mentres amb un públic més consolidat que coneix les lletres de les cançons i pot dir quin és el seu millor tema. Transmeten lletres elaborades i toquen melodies treballades amb un so de trompeta que marca un punt especial i ballable de les seves cançons. Diuen que a Solsona s'assaja al menjador de casa.


0 comentarios:

Publicar un comentario