28/12/10

Selección SPOP 2010 /Català/

Pel que respecta a la música feta als països catalans el 2010 ha sigut un any molt productiu, ple de nous grups i moltíssims concerts. Tot un exemple de que la música en català segueix ben viva




Comencem per Els Amics de les Arts, que han estat sense cap dubte el grup del any,seguint l'estela dels Antonia Font al 2008 o els Manel l’any passat. Els Amics, acabaran la intensa gira amb dos concerts consecutius en el Palau de la Música al febrer del 2011, amb totes les entrades ja exhaurides. També ha sigut l'any de Mishima, amb Ordre i Aventura, un disc més madur, a l'alçada dels seus anteriors treballs.
No ens podem perdre les Aias que han tingut un ascens meteòric. Durant e2010 van treure el seu primer disc i deixant de banda alguns concerts de presentació, van anar-se ben lluny a realitzar la seva primera gira, ni menys ni mes que al Japó. Hem de tenir presents a Fred i Son o Anna Roig i L'ombre de Ton Chein, grups que han editat el seu primer treball, aquests ultims combinant el francès amb el català.
Altres grups interesants amb arrels a casa nostra són Nacho Umbert& la Compañía que canten en castellà i The Seihos,Mujeres o San León que ho fan en anglès.Tampoc volem oblidar-nos del nou treball de Le Pianc, que podrem trobar al proper Minifestival de Barcelona o el rock and roll amb actitud de Els Surfing Sirles, tot ho podem combinar amb l ’electrònica emocional amb espurnes de hip-hop de bRUNA o Guillamino.

Acabem amb l’esgotador any de Mazoni, especialment al Març, realitzant tants concerts com dies te el mes. Jaume Plà, cantant i líder del grup, va escriure un blog personal durant el transcurs d'aquesta experìencia. Apart, s'ha editat un disc de venta exclusiva,ja disponible en Spotify, “13:31”, gravat en directe, només amb veu i guitara acústica.

0 comentarios:

Publicar un comentario